11. sezona Istarske zimske lige završava ove nedjelje 6. ožujka 2016. godine u Svetom Petru u Šumi utrkom 9. kola koja će početi točno u 11,11 sati.

Kolo se održava u sklopu manifestacije „S klobasicom u EU“ koju organizira Općina Sveti Petar u Šumi.

Trči se istom stazom kao i prošle godine s tim da je malo skraćena jer su start i cilj pomaknuti oko 150 metara prema sjeverozapadu u odnosu na supetarski glavni trg.  

Staza je kombinacija makadama i asfalta ukupne duljine 7000 metara.

Prije utrke odraslih na rasporedu su tri dječje utrke i to:

za predškolski uzrast – 200 m, sa startom u 10,00 sati,

za 1. - 4. razred – 400 m, sa startom u 10,10 sati,

za 5. - 8. razred – 800 m, sa startom u 10,20 sati.

Start i cilj dječjih utrka su na istom mjestu kao i za utrku odraslih, a tamo će se odvijati i prijave od 9,30 sati, kao i podjela medalja i nagrada najboljim djevojčicama i dječacima u 11,00 sati.

Svi natjecatelji koji ove sezone imaju sedam ili više nastupa u utrkama odraslih mogu na mjestu starta podignuti majicu od 9,30 do 11,00 sati.

Posebice se napominje da će prostor u centru Svetog Petra u Šumi između škole, Pavlinskog samostana i zgrade Općine biti namijenjen za posjetitelje sajma, pa će biti zatvoren za promet. Stoga do starta treba doći zaobilaznim putem odnosno nakon prelaska preko željezničke pruge treba odmah skrenuti udesno te zatim na prvom sljedećem raskrižju ulijevo. Parkiralište za vozila predviđeno je kod stare farme koja je oko sto metara udaljena od starta.

Svi natjecatelji koji završe utrku 9. kola će pri ulasku u cilj dobiti ulaznicu za sajam te će s njom moći pristupiti i u prostor čitaonice gdje će za njih biti organizirana okrjepa.

Početak ceremonije proglašenja najboljih ove sezone započet će u 13,15 sati u šatoru koji će biti postavljen na glavnom trgu ispred Pavlinskog samostana.

Organizator kola Općina Sveti Petar u Šumi poziva sve natjecatelje da u što većem broju dođu u nedjelju na oproštaj od 11. sezone Istarske zimske lige u trčanju.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi