IZL 2020 2021 cover1
 
 
           Dragi trkači, 16. sezona Istarske zimske lige u trčanju je pred nama! Kako stvari stoje biti će to po mnogo čemu neobična i drugačija sezona u odnosu na sve što smo do sada iskusili. Svi smo upoznati sa poteškoćama koje nam je u svakodnevnom životu, pa tako i u realizaciji atletskih utrka, donijela epidemija COVID-19. No, prevladavajuće je mišljenje, kako organizatora tako i natjecatelja, da bez obzira na poteškoće pokušamo održati tradiciju koja traje već 16 godina. Nošeni tom mišlju zatražili smo i dobili epidemiološke mjere od Stožera CZ Istarske županije, a kojih bi se trebali pridržavati kako organizatori tako i natjecatelji, pa Vas stoga molimo da se navedenih držite bez obzira na osobne stavove spram njih i tako olakšate organizatorima realizaciju utrka. 
 
          Više o epidemiološkim mjerama možete vidjeti pod OBVEZE NATJECATELJA I PRAVILA UTRKE. Nažalost, mjerama je za sada predviđeno da strani državljani moraju imati negativan test na COVID-19 ne stariji od 48 h ako žele nastupiti na utrci. Nadamo se da će s vremenom te mjere slabiti što bi olakšalo našim sportskim prijateljima iz Slovenije, ali i  ostalim stranim državljanima, trčanje na ligi. 
           Velika je mogućnost da će se mjere tijekom održavanja lige mijenjati, odnosno slabjeti ili jačati sukladno razvoju događaja a koji su teško predvidivi u ovom trenutku. U svakom slučaju o svim eventualnim promjenama biti ćete obaviješteni neposredno prije svakog kola. 
 
            Iz istih razloga valja napomenuti da epidemiološke mjere zabranjuju dijeljenje hrane na okrijepnim stanicama tako da će na okrijepi biti samo voda u boci pa svaki takmičar može računati na bočicu vode od 0,5 l.
 
         Kako je Vodnjan odustao od organizacije zbog logističkih problema, a Sečovlje preskače ovu godinu, zbog neizvjesne granične politike odlučili smo se da ove godine idemo sa 7 kola, od kojih će se u plasmanu bodovati najboljih 6, a što nam daje i nešto veću šansu da ligu uspješno privedemo kraju u ova turbulentna vremena.
 
DATUMI POJEDINIH KOLA:
 
1. kolo - 8. XI. 2020.  Medulin
2. kolo - 22. XI. 2020. - Sv.Petar u Šumi
3. kolo - 6. XII. 2020. - Pazin
4. kolo - 10. I.2021. - Pula
5. kolo - 24. I. 2021. - Rabac
6. kolo - 07. II. 2021. - Novigrad
7. kolo - 28. II. 2021. - Poreč
 
            Ove godine zbog epidemioloških razloga i kako bi olakšali organizatorima planiranje i izvođenje pojedinih kola, generalno neće biti dječjih utrka. Mogući su izuzeci na pojednim kolima ukoliko organizator kola procijeni da ima dovoljno logistike i osoblja za provođenje dodatnih epidemioloških mjera. Kako god bilo o svemu ćete biti obaviješteni neposredno prije svakog kola.
 
            To nije sve. Anketa koju smo proveli nakon 15. sezone pokazala je da je više od 80% natjecatelja za ukidanje hendikep sustava tako da od ove sezone po prvi puta startamo bez njega.
           Bodovati će se 5 kategorija : juniori (do 18 g.), seniori (18 +), veterani 1 (40+), veterani 2 (50+), veterani 3 (60+). Na kraju lige prvo troje muškaraca i žena nagrađivati će se medaljama. Također, prvo troje najboljih muškaraca i žena u apsolutnom poretku nagrađivali bi se medaljama i sponzorskim nagradama. Uz to idu i tradicionalne prigodne nagrade za najstarijeg natjecatelja i sl..
 
 
           Startnina lige iznosit će za ovu godinu 120,00 kn (za plaćanja izvan Hrvatske 23 eura) za 7 kola, odnosno 50,00 kn za pojedino kolo te će svi koji uplate iznos od 120,00 kn do predzadnjeg kola dobiti majicu lige bez obzira na broj istrčanih kola, a majice utrke (za one koji uplate startninu od 120,00 kn) bit će podijeljene na zadnjem kolu lige.
           S obzirom da je ovo specifična godina i nitko ne zna što donosi zima, te ukoliko se uslijed više sile i zabrane desi da ne budemo u mogućnosti održati sva kola tada ćemo ligu zaključiti sa kolima koja su održana odnosno sa najmanje dva kola. U slučaju da se desi da se održi samo jedno kolo natjecatelji imaju pravo na refundaciju 50% iznosa startnine. Ukoliko se održe dva ili više kola startnina se ne refundira. Pobjednici lige bit će proglašeni a natjecatelji koji su uplatili startninu od 120,00 kn moći će računati na majice.
 
 
 
 
UPLATITI NA:
SPORTSKO DRUŠTVO "TRICKERI"
JURJA DOBRILE 6
52000 Pazin
 
IBAN: HR5223800061147004537
 
U opisu plaćanja obavezno unijeti: ime i prezime natjecatelja + IZL
Uplatu možete izvršiti i za više osoba odjedanput s time da navedete imena i prezimena za koga je izvršena uplata.
 
Naš dugogodišnji partner Vina Matošević će na svakom kolu najbržeg muškog i ženskog natjecatelja nagraditi bocom vina, a uz to ćemo imati i nagradne igre u kojima će pobjednici dobivati poklone naših sponzora. S nama su i dalje naši stari partneri Optika Passage i Vitalis.
Medijski će nas pratiti Glas Istre, Radio Istra, Regional express.
 
Molimo sve individualce koji žele sudjelovati u više kola da startninu uplate do utorka 03.11.2020. , prije 1. kola na žiro račun SD Trickera ili kasnije prije svakog kola (uvijek do utorka), ovisno o tome kada se natjecatelj želi uključiti u ligu, te nam obavezno pošalju potvrdu plaćanja (do srijede uoči svakog kola). Svi koji su uplatili nakon srijede uplata će biti važeća za slijedeće kolo. Uplate za pojedino kolo plaćaju se isključivo na samom kolu, a to znači da online prijave nisu važeće. Jednokratni startni brojevi NE PLAĆAJU se putem žiro računa već na samom kolu.
 
Osobe rođene nakon 2008.godišta ne mogu sudjelovati na glavnoj utrci uz predočenje potvrde od staratelja ili trenera.
 
 
KLUBOVI, UDRUGE i INDIVIDUALCI 
 
Kao i svake godine imat ćemo pred-prijave i uplate za klubove, udruge, grupe i za individualce kako bi se izbjegle gužve na 1. kolu.
Svaki klub, grupa ili udruga mora dostaviti listu sa svim potrebnim podacima natjecatelja na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Podsjećamo da su imena vezana za startni broj stoga nije moguće isti prenijeti na drugu osobu, a liste se moraju dostaviti najkasnije do 21.10.2020. te će grupe biti zasebno pripremljene te date na samom kolu.
   
O svim potrebnim detaljima i pojedinim kolima bit ćete pravovremeno obavješteni na ovim stranicama i na FB profilu Istarske zimske lige
 
 
Hvala svima, vidimo se uskoro!
 
Organizator lige: SD Trickeri
 

 

   matosevic logo vektori  
  INTERSPORT banner mark RGB bounding box  
Passage auto vrata final   Logo telop  REX logo okrugli
   Glas Istre   VITALIS voda LOGO 1260