4. kolo Saucony zimske lige održat će se 28. XII. 2014. u Rovinju.

I ove godine kao i u proteklih 7 sezona trčimo kroz park šumu Zlatni rat  - Punta Corrente s tim da se za razliku od prošle sezone start i cilj vraćaju u Marinu.

Istarska zimska liga prvi je put došla u Rovinj 17. II. 2008. kada je održana utrka u sklopu 3. sezone. Na toj utrci nastupilo je ukupno 43 natjecatelja, a prvi je u cilj ušao Ivo Marić s vremenom 19:52. Inače zanimljivo je da u muškoj konkurenciji nikada nitko nije dva puta pobijedio u Rovinju. Nakon Ive Marića pobjeđivali su redom Robert Radojković, Robert Juričić, Vanja Jekić, Tihomir Bobolanović, Petar Bratulić i Luka Paliska. Bit će zanimljivo vidjeti u nedjelju hoćemo li dobiti novog pobjednika ili će se ova tradicija prekinuti.

Povijest utrka Istarske zimske lige u Rovinju kroz rezultate možete pogledati OVDJE.

Ukratko osnovne informacije za ovo kolo: 

Start i cilj su u Marini.

Prijave idu od 10,00 sati.

Prva je na rasporedu dječja utrka koja počinje u 10,30 h na stazi duljine oko 800 m.

Nakon toga slijedi glavna utrka sa startom u 11,15 h.

Staza je prikazana na ovom LINKU. Duljina joj iznosi 6050 m.

Poslije utrke možete se istuširati, a svakako je obavezna okrjepa za koju organizatori spremaju neka iznenađenja.

Organizatori kola su Mirjana, Mateis i Dali uz podršku Društva sportske rekreacije, Saveza sportova i i Turističke zajednice Grada Rovinja.

P. S.

Nemojte zaboraviti čipove (narukvice) jer su nam oni neophodni za elektronsko mjerenje rezultata s kojim smo započeli na prošlom kolu. Ako se ipak desi da netko slučajno zaboravi čip, nema mjesta panici. Dobit će novi na korištenje samo za ovu utrku uz polog od 20,00 kuna. Nakon utrke vratit ćemo mu novac uz uvjet da nama vrati čip.

Unatoč čipovima i dalje je potrebno da nosite startne brojeve.

Ove sezone mjerimo isključivo bruto, a ne i neto rezultate. Znači svoje štoperice si uključite kada Dragan da znak za start, a ne kada prođete preko tepiha. Tepih je mjerodavan samo kod ulaska u cilj.

U Poreču je bilo prvo testiranje elektronskog mjerenja rezultata, pa su rezultati malo kasnili. Nadam se da ćete u Rovinju moći vidjeti rezultate odmah istog dana. U svakom slučaju molimo za malo strpljenja jer se još uhodavamo s novim sustavom za obradu rezultata. 

 

DODATNO OBJAŠNJENJE

Pošto je bilo dosta pitanja oko toga zašto ne objavljujemo osobne neto rezultate umjesto bruto rezultata evo i objašnjenja.

Prvo, na prva dva kola nije bilo čipova te dolaskom čipova nismo htjeli mijenjati postojeći koncept.

Drugo, objavljivanje neto rezultata bi samo zbunilo ljude koji su tek počeli sa trčanjem, a dovelo bi i do konfuzije kod svih, pošto bi se uz bruto vrijeme, vrijeme sa hendikepom, pojavila i treća tablica.

Treće, za one koji ne znaju, neto vrijeme je potpuno irelevantno u cijeloj ovoj priči s obzirom da se na svakoj utrci UVIJEK za poredak koristi ISKLJUČIVO bruto vrijeme (vrijeme koje počinje teći od znaka suca- pobjednik je uvijek onaj koji prvi prođe ciljem, a ne onaj koji ima najbolje neto vrijeme-od tepiha do tepiha).

Četvrto- osobno neto vrijeme se koristi obično na polumaratonima i maratonima čisto radi zadovoljstva natjecatelja koji ganjaju svoj personal best rezultat i žele znati za koliko su prešli tu "mitsku" udaljenost od 21 ili 42km. Ne vidim koga može zanimati personal best na 5,9km ili na 6,65km. Uostalom svi oni koje to ipak zanima (uključujući i mene samog), imaju vlastite satove kojima to vrlo lako mogu izmjeriti.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi