AATC_logo laguna_500

www.groalp.com
Jedan od ljepših trekinga u Hrvata, uz Risnjak i Učku. Lani organizacija savršena, preporučamo svakako... Gusina-G.Grobnik11 Područje Grobničkih alpi odavno su istražili istinski zaljubljenici u prirodu, a vi koji to niste do sada učinili imate priliku na 2. Grobnik trekkingu 5. 5. 2012.  Sama utrka prolazit će najljepšim dijelovima grobničkih alpi, kanjona Ričine, te slikovitim selima Grobnišćine.

Grobničke alpe ističu se  mnogim vrhovima s visinom preko tisuću metara, Obruč 1.377 m, Fratar, Črni vrh, Grleš, Gornik, Suhi vrh, Osoje, Dnić, Vidalj, Ćunina glava, itd. Čitav prostor obiluje prirodnim ljepotama između kojih je i netaknuto carstvo prirode, dolina Pakleno – divlja i teško prohodna šumovita udolina okružena navedenim vrhovima, čiji su obronci prema dolini stjenoviti, strmi i razlomljeni, pa je cijeli sklop nalik golemom lijevku. Tu je također i uvijek nepredviljivi kanjon Mudne doli. Napomena za one koji se boje sajli, klinova i pentranja po stijeni- ulazi se u kanjon 700m te se vraća istim putem nazad, prolazak kroz kanjon neće biti dozvoljen iz sigurnosnih razloga! Pogled sa vrhova grobničkih alpi prema jugu seže preko grada Grobnika sve do dalmatinskih otoka i Velebita, prema istoku na vrhove Gorskog Kotara, prema zapadu na kvarnerski zaljev i Učku te prema sjeveru na julijske alpe i Dolomite.2. Grobnik trekking zamišljen je sa startom i ciljom u  Dražicama (općina Jelenje) te je podjeljen u tri kategorije, ovisno o mogućnostima i željama natjecatelja. Planinarska kategorija zamišljena je za rekreativce, planinare, ljude koji su željni prošetati prirodom do Hahlića, uživati u lijepotama grobničkih alpi  i branju šparoga. Sportska i Ultra kategorija namjenjene su sportašima i ljudima koji su spremni na malo veće fizičke izazove ili jednostavno provesti više vremena u prirodi.

Ultra kategoriju očekuje fizički naporna staza, dok će planinarska uživati u šetnji i branju šparoga po markiranim planinarskim putevima do planinarskog doma Hahlić. Sportska kategorija je naravno mix ultre i planinarske.

Ove godine Grobnik trekking uklopit će se u manifestaciju Mlikaričini dani te je predviđen bogat zabavno-kulturni program na Mlikaričinom trgu u Dražicama do dugo u noć. Štandova sa raznim potrepštinama ove godine nema. Za sve informacije vezane uz smještaj obratite se u TZ Jelenje www.jelenje.hr/tz/

Grobnik trekking peta je od osam utrka ovogodišnjeg Alpe Adria trekking cupa!

Ne propustite jedinstveni spoj Primorja sa Gorskim Kotarom na mitskom području lijepe naše – Grobniku. I naravno ne propustite probati nadaleko poznatu palentu kompiricu i grobnički sir!

Iz  povijesti:

U spjevu Dimitrija Demetra „Grobničkom polju”, objavljenu u povodu šeststote godišnjice bitke (1842. godine), pjesnik slavi pobjedu Hrvata i poziva:

“Tu nek Hrvat uči koja mu je cijena – Tu nek crpe hrabrost, ponos, volju”.

Info

Datum:
subota, 05. 05. 2012.

Organizator:
SRD “Spiritus Naturalis”
 Suorganizator:
Planinarsko društvo “Obruč”
 

Pokrovitelj:
Općina Jelenje

Mjesto održavanja:
Dražice (općina Jelenje), centar, 3 km od Grada Grobnika, 12km od Rijeke, 65km od Pazina, 120km od Ljubljane, nekoliko km od raja

Start/cilj:
Dražice- centar, nogometno igralište

Kategorije i dužina utrke:
Ultra M/Ž: cca. 38 – 40 km
Sportska M/Ž: cca.  25 km
Planinarska/rekreativna: cca.  12 km (Dražice – Podkilavac – Pod planinu– planinarski dom Hahlić – Čeka – Podkilavac – Dražice) – cijela  staza proteže se markiranim putevima.

Napomena: U ultra kategoriji nije dozvoljen nastup ukoliko prijavljeni natjecatelj do sada nije odradio niti jednu trekking utrku. U prijavi pod „Napomena“ navesti utrku i ostvareni plasman.

Nagrade:
1. – 3. mjesto u Ultra i Sportskoj kategoriji muški i žene (unikatan kip grobničke mlikarice)+ nagrade sponzora, besplatna startnina za 3. Grobnik trekk

Satnica natjecanja:
07:00 – 9:00
Prijave, podizanje startnih brojeva i majica

09:15
Brifing, predstavljanje staze

09:30
START svih kategorija

13:00 – 17:00
Doček natjecatelja planinarske i sportske kategorije u cilj

14:00 – 19:00
Doček natjecatelja ultra kategorije u cilj

Ručak:
Po ulasku u cilj, ne prije 14.00

Proglašenje pobjednika i podjela nagrada:
30 min nakon ulaska 3. natjecatelja  iz  pojedine kategorije u cilj

Kotizacija za nastup na utrci 2. Grobnik trekking

Kategorija:
Ultra 150 Kn – 20€
Sportska 100 Kn – 15 €
Planinarska 75 Kn – 10€

Startnina uključuje:
majicu utrke, topli obrok, osiguranje utrke GSS, natjecateljski broj/karton, instrukcije i kartu utrke

Prijave i uplate startnine moguće je izvršiti do petka 27.04.2012. Poslije tog roka ne garantiramo majicu ni obrok!

Slovenski natjecatelji plaćaju startninu na dan utrke.

Prijava je potpuna uplatom startnine!

Uplata startnine na žiro račun:
SRD Spiritus Naturalis
Zastenice 23a
51219 Čavle

Žiro račun: 2402006-1100617490

Opis plaćanja: Grobnik trekking- ime i prezime natjecatelja

Molimo sve natjecatelje da pošalju kopiju uplatnice na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (uplatnicu možete i fotografirati pa poslati mailom).

Vidimo se uskoro na Grobniku !

Vaš Groalp team