V času ko bo večina celine še pod snegom, vabimo vas na treking dirko nove sezone v istrsko mesto Brtonigla. Obiščite Istro, uživajte v čudoviti dolini reke Mirne, tecite ali se samo sprehajajte skozi gozdove, vinograde in tipična istrska naselja s katerih vidik seže od Učke do Jadranskega morja.
 

PRIJAVE  

Ime dirke: Avanturistični treking v Brtonigli 2016
Tip dirke: tekmovalni treking
Mesto štarta in cilja: Brtonigla, Istra, Hrvaška
Datum: 20.2.2016.
Področje: širše področje Brtonigle, Umaga, Buj.
Kategorije: Ultra (50-60 km), Pohodniška (25 km) in Fun and Run (10-12 km)
Čas štarta: Ultra 9h, Pohodniška in Fun and Run 10:00h
Trajanje: Ultra 7-12h, Pohodniška 3-5h, Fun and Run 1-3h
Štartnine: Ultra 150 kn, Pohodniška 100 kn, Fun and Run 80 kn
 
Štartnina vsebuje:
 
• Organizacijo tekmovanja
• Dežurstvo gorske reševalne službe
• Kosilo
• Majico ali kapo dirke
• Inštrukcije
• Zemljevid
 
Nagrade:
 
• Ultra: prva tri mesta v moški in ženski kategoriji – medalje, sponzorske nagrade in denarne nagrade
• Pohodniška:  prva tri mesta v moški in ženski kategoriji – medalje in sponzorske nagrade
• Fun and Run: prva tri mesta v moški in ženski kategoriji – medalje, sponzorske nagrade
 
Obvezna oprema: samo za ultra in pohodniško kategorijo, za rekreativno kategorijo ni obvezne opreme:
 
• Kompas
• Čelna svetilka
• Mobitel
• Prva pomoč in astro folija
• Žvižgalka
 

 

Prenočišče lahko poiščete na straneh naših sponzorjev.

 
 
Sponzorji: TZO Brtonigla, Laguna NovigradIstraturist UmagTZG UmagTZG Novigrad,TZG BujeAD NATURA SPORT, Istra Trails

 

Organizator: SD Trickeri, Pazin, www.trickeri.org, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Prijave so odprte od 1.12.2015. do 13.2.2016.
 
 
Plačilo štartnine: za tuje tekmovalce, plačilo štartnine možno je opraviti na štaratu
 
 
VEČ O DIRKI:
 
TREKING:
Tekmovalni trening je dirka z elementi orientacije in je zelo popularna na Hrvaškem in v Sloveniji. Konfiguracija terena je zelo razgibana, proga ni označena, označene so le kontrolne točke na zemljevidu, katere tekmovalci dobijo vrisane. Taktiko gibanja izbira vsak tekmovalec sam.
 
KATEGORIJE:
 
1) Fun and Run -10-12 km je kategorija namenjena začetnikom in družinam ki se želijo zabavati v naravi v trajanju do treh urah, kakor tudi naprednejšim tekmovalcem ki dirko lahko uporabijo kot dober trening tempa.
Orientacija je zelo enostavna, staza je v celoti označena, tako da ta kategorija nima obvezne opreme. Trasa dirke bo objavljena na www.trickeri.org kmalu. Voda je dostopna na dveh izvirih ob progi. Gibanje je dovoljeno le po označeni progi.
 
2) Pohodniška – 25 km je kategorija namenjena vsem ljubiteljem narave, rekreativcem, pohodnikom ali naprednejšim tekmovalcem. Traja 3-5 ur, odvisno od fizične pripravljenosti tekmovalca, primerna za nekoga ki se enkrat tedensko ali čez vikend sprejaha za nekaj ur.
Orientacija je enostavna. Opis proge in podrobnejša navodila bodo na voljo en dan pred tekmovanjem na www.trickeri.org. Za hrano in vodo skrbi vsak tekmovalec sam. Vode je tudi na nekaj mestih ob progi.
 
3) Ultra – 55-60 km je kategorija namenjena naprednejšim in izkusnejšim tekmovalcem, tekmovalcem ki tekmujejo na avanturističnih dirkah in tudi pohodnikom ki iščejo izziv več.  Predvideno trajanje je 7-12 ur.
Na dirki bodo limiti na posameznih kontrolnih točkah v drugi fazi dirke, tako da bo vsak tekmovalec lahko končal dirko v skrajšani varijanti. Orientacija na nekaterih mestih omogoča izbiro različnih poti do posameznih kontrolnih točk, kar lahko skrajša ali poveča končni čas. Tekmovalci ki so slabši v orientaciji se na takšnih mestih ne bodo izgubili, ampak bodo le več časa na dirki. Proga in podrobnejše informacije bodo objavljene na www.trickeri.org dan pred tekmovanjem.
 
Za hrano in vodo je skrbi vsak tekmovalec sam. Vode je tudi na nekaj mestih na progi.