Napomena,  prijave se zatvaraju sutra, u četvrtak 9. rujna.  Dionica trčanja je 10 km, i nema okrepnih stanica.  Traže se biciklisti za dvije ekipe.


IMG_8824

Povodom Rujanskih svečanosti Sportsko društvo TRICKERI  iz Pazina organiziraju štafetnu utrku " Učka - Pazin  Team Race".

Utrka će se održati 11. rujna 2010. (subota) sa startom u 11:30 sati na vrhu Vojak. Prijave su od 10:00 do 11:00 na parkiralištu ispod tunela Učka, gdje je prva tranzicija, odnosno gdje je bila lanjskih godina tranzicija sa bickle na uspon.
Na utrci se natječu tročlane ekipe, treći član trči dionicu od  Gologorice do Pazina cestom Pazin - Paz (13.2km), sa ciljem u konobi Bani, drugi član ekipe vozi biciklu od  Tunela Učke do Gologorice (20.5km), i prvi član trči od  vrha Vojak (8km) do Tunela Učke .

Opširnije o utrci (karta i dodatne upute su na Više o tome dole)

 Prijave su na ovom linku, ili pošaljite mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , ili telefonom na 098/ 936 2420, sms isto dolaze u obzir!


Startnina iznosi 150 kn po ekipi.

 Za sve natjecatelje osigurana je okrijepa na točkama izmjene te ručak u Banima.

Rekord staze: Zoran Žilić,Anatolij Varvaruk,Ivan Stanić    2:24:47      -2007g.

 1. dionica trčanje:       Zoran Žilić        0:46:20   -2007g.

 2. dionica mtb:        Anatolij Varvaruk    0:46:37   -2007g.        

 3. dionica treking:   Dean Ljubas       0:47:35    -2008g.

Prijavljene ekipe:

1. Moreno Mohorović, Moreno Bartolić,Morena Buršić 
2. Ivica Šuran, Ilija Pavlović, Emanuel Radolović
3. Davor Roce, David Ivaninić, Vanja Jekić
4. Senad Hodžić, Simon Krizmanić, Mauricio Krizmanić
5. Andrija Lukež, Alfred Širol , Srđan Božić
6. Matić Nikola, Davor Zorko, Tino Smoković
7. Valter Putinja, Goran Ivančić, Roberto Marinčić
8. Dejan Špoljarić, Sanjin Sirotić, Branko Vozila
9. Goran Modrušan, Martin Čotar, Sandi Milohanić
10. Ivan Stanić, Aleš Hrvatin, Tihomir Bobolanović
11. Ivana Milošević, Mauro Hek, Ranko Grković
12. Dora Badurina, Igor Rabar, Suzi Šaina
13. Dražen Hrvatin, Goran Perčić, Nenad Milohanić
Galerija slika od predlani (samo sa fešte nakon uglavnom :)), članak i komentari predpredlanjske utrke te rezultati od prePREDPREDdlani.

 

kamen.gif 


OVO SU UPUTSTVA OD LANI, DAKLE SAMO OBRNUTO


33. dionica
Cilj utrke, a ujedno i kraj treće  dionice predviđen je sa u konobi Bani u Banima.
 Nakon 150 m skreće se prema Rijavcu te nakon 700m desno kroz farmu Loke.
Poslije 2 km trasa izbija na cestu Pazin –Grdoselo kod mosta Dušani te po njoj nastavlja do skretanja u Zarečje te dalje do ceste Pazin – Paz nakon nešto više od 5 km utrke. Po toj cesti nastavlja se dalje kroz naselja Novaki  i Cerovlje do skretanja za Gologoricu i dalje do Gologorice ( posljednjih 600 m uspona) odnosno do terena za boćanje gdje je kraj prve i početak druge biciklističke dionice. Ukupno 13.2 km
 Cijela dionica biti će markirana i  pokrivena volonterima te oznakama za udaljenost svaka 2 km, a ujedno će imati kt1 (kontrolna točka) na skretanju sa ceste Pazin-Grdoselo prema Zarečju te dvije okrijepne stanice (os1/os2), prva nakon Zarečja (5,3 km) a druga u Cerovlju (10 km).
Trči se djelomično zatvorenim i otvorenim cestama niskog intenziteta prometa uz osiguranje volontera  tako da se mole natjecatelji da se drľe desne strane ceste.

 

2. dionica
Start druge dionice je u Gologorici kod zjoga (boćališta). Krećemo po asfaltu lijevo, i penjemo se iznad sela gdje skrećemo u desno na bijeli put. Tim istim putem nastavljamo se spuątati kroz jedan "kanal" (vozači oprez!!!), te na dnu istog skrećemo u desno (tj. zadržavamo pravac kretanja), a ubrzo (nakon cca. 200 m) nailazimo i na na slijedeće skretanje, i to u lijevo prema selu Sidreti. Prolazimo kroz selo Sidreti, te se asfaltnim putem uspinjemo do samog vrha, nakon kojeg slijedi makadamski spust. Na spustu nailazimo na putokaz (Runkovci/Ragovinci) gdje zadrľavamo smjer kretanja, i nastavljamo kretanje blagim usponom prema selu Runkovci (1kt), u kojem skrećemo lijevo, te nakon cca. 100 m skrećemo naglo u desno i vozimo preko brda Sveti Duh. Odemo do vrha proplanka, zatim se spustimo, te kroz borovu ąumicu popnemo i odmah zatim spustimo zemljanim putem do sela Afrići.
Izlazimo na asfalt, skrećemo desno, te se njime spuštamo do sela Paz. Prođemo kroz njega, te iza crkvice  Svetog Vida (i groblja) skrenemo lijevo na makadam. Kreće spust kroz šumicu (vozači pozor!!!), ponovno probijamo na asfalt, na kojem skrećemo lijevo, te se i dalje spustamo prolazeći kroz selo Rakanati, livade, sve do potoka. Prelazimo ga, te nakon cca. 500 m ponovno smo na asfaltu (i ostajemo do kraja dionice).
Krenemo lijevo za Kurevčiju i Ravno Brdo, te "munjevitom" brzinom prolazimo sve hupsere (manja brdašca) krećući se u smjeru Dolenje Vasi. Nailazimo na raskrižje (lokalne razine) gdje je postavljen znak STOP (vau!) (os1). Skrećemo lijevo, te "kročimo" pravo dalje sve dok ne niđemo na mali tunelčić (tu je zbog pruge) (kt2), prođemo kroz njega, te odprilike nakon 100 m imamo lakat skretanje u desno. Ta prečica je zahvalna za izlazak na glavnu cestu Lupoglav-Vranje (odmah kraj nadvožnjaka iznad ipsilona). Na tom mjestu krenemo desno, spuštajući se do glavne ceste Tunel Učka-Labin. Skrenemo lijevo, te po posljednji put upregnemo "motore" kako bi "doletili" na parking Tunela Učke.
Napomene:
- isključivo MTB bicikla
- obavezna zaštitna kaciga za bicikliste


1. dionica
Treća dionica kreće od Tunela Učka (495 m n.v.) te se penje asfaltiranom cestom prema vrhu, prolazi skretanje za Velu Učku i nastavlja dalje nekih 600m te onda skreće desno na makadamski put koji ubrzo prelazi u  markirani šumski te ide do sedla podno Vojaka. Od tuda trasa ide ravno na Vojak i zavrąava na samom vrhu kule (1400 m n.v.) nakon  prijeđenih 8 km i 905 m visinske razlike.
Od tunela  natjecatelji su obavezni kretati se isključivo asfaltom bez pokušaja kraćenja sve do skretanja na makadam gdje će se nalaziti kt1 a ujedno i okrijepna stanica (os1). kt2  koju  natjecatelji moraju proći je sedlo ispod Vojaka. Asfaltirani dio staze također je otvoren za promet tako da iako je on niskog intenziteta molimo natjecatelje da se drľe desne strane. Svaka 2 km biti će postavljene oznake za udaljenost.