U rujnu od Pazina do vrha Učke trčeći i biciklom

Čovjeku je mjesto u prirodi, a ne u zatvorenim prostorima, kaľu u udruzi

'Trickeri' okruľeni ljepotama Risnjak

PAZIN -

Proąlog vikenda članovi pazinskog Sportskog druątva »Trickeri« nastupili su na trećoj utrci trekking lige na Risnjaku, nakon travanjskog »Mosorskog planinarskog maratona« i svibanjskog »Medvednica trekkinga«. Sportsko druątvo »Trickeri« je osnovano u siječnju ove godine da bi okupilo ljude koji se bave izvandvoranskim sportovima kao ąto su trekking, trčanje, plivanje, pustolovne utrke, brdski biciklizam, triatlon i druge. U proteklih ąest mjeseci broj članova je s dvadesetak porastao na pedesetak.
- Cilj rada udruge je povećanje broja članova, ąto i postiľemo. Naime, nije viąe neobično vidjeti rekreativne trkače kako jure Pazinom. Posebnost naąe udruge je raznolikost članstva. Imamo članove od bivąih vrhunskih sportaąa do anonimaca. Mislimo da je čovjeku mjesto u prirodi, a ne u zatvorenim prostorima. Nas su privukli ljudi koji se bave sličnim stvarima, privukla nas je avantura, natjecateljski duh i neizvjesnost, rekao je predsjednik Senad Hodľić.
- Ispitivanje vlastitih granica i razvoj izdrľljivosti posljedica su bavljenja trčanjem po prirodi. Osjećaj zdravlja i izravan kontakt s prirodom su neopisivi, dodaje tajnik Tomislav Čubrić.
Osim nastupa u trekking ligi, »Trickeri« su sudjelovali na polumaratonu u Ljubljani, Beogradu i Umagu te na krosu u Kastvu, dok je Zoran Antolović nastupio na ultramaratonu od Zagreba do Čazme. Kao svoje uspjehe ističu osvajanje trećeg mjesta Sandre Hodľić na pulskoj utrci Vivicitta, dok je Mauricio Krizmanić u ultrakategoriji na stazi dugoj 37 kilometara osvojio deveto mjesto na Mosoru. Za Svjetski dan voda organizirali su u Pazinu brdsku utrku pod nazivom »Pazinčica clearwater revival« na kojoj je nastupilo tridesetak trkača i biciklista iz Istre i Rijeke, među kojima i hrvatski brdski reprezentativac Ivan Stanić iz Labina.
Uskoro planiraju odlazak na plivački maraton »Porečki delfin« u Poreču te na triatlon u Rapcu, kao i na ljubljanski i zagrebački maraton u listopadu, te nastavak sudjelovanja u trekking ligi utrkama na Učki, Bjelolasici i Velebitu u srpnju.
Za Dan Istarske ľupanije u rujnu ove godine »Trickeri« će organizirati brdsku utrku od Pazina do najviąeg vrha na Učki, Vojka. Put od Pazina do Gologorice ekipe sastavljene od tri člana preąle bi trčeći, biciklom nastavile do tunela Učka, nakon čega bi planinarskim trčanjem stigli do vrha Vojak, a ostale informacije o ovoj manifestaciji mogu se pronaći na web stranici www.trickeri.org.

A. FINDERLE