Nakon što je dva puta odgođena, jučer je napokon uspješno održana 8.humanitarna biciklijada u organizaciji Društva tjelesnih invalida Pazin, u suradnji B.K.-MTB-Istra-Pazin, klubom Trickeri i Savezom sportova Grada Pazina.

S trga Pazina 50 biciklista krenulo je prema Sv.Petru u Šumi gdje su ih dočekali mještani Sv.Petra u Šumi.Nakon svete mise svi skupa prisustvovali su svečanom otvaranju novog ulaska u župnu crkvu prilagođenog za osobe s invaliditetom. Tom je prigodom uz blagoslov pavlina g.Česlava član DTI Pazina Noa Modrušan svečano prerezao vrpcu i prvi ušao bez tuđe pomoći u crkvu. Predsjednik DTI Pazina Gracijano Turčinović zahvalio se svim prisutnima, pavlinu g.Česlavu, načelniku Mariu Bratuliću i svima koji su doprinijeli da se uredi ovako lijepi ulaz za osobe s invaliditetom.

U natjecateljskom dijelu od Žminja do Gračišća u kategoriji MTB biciklista prvi na cilj došao je Saša Vidović, drugi je bio Karlo Jurić, a treći Kristijan Vošćon.

U kategoriji cestovnih biciklista prvo mjesto je osvojio Marino Legović, drugo mjesto Boris Demarak, dok je treće mjesto pripalo Esadu Ahmiću.

U kategoriji žena MTB prvo mjesto pripalo je Eleni Štrpin, drugo mjesto Svijetlani Barač, treće mjesto Gracijeli Hrastić, a četvrto mjesto Paoli Turčinović.

Kategorija junior MTB - prvo mjesto Paulo Rigo, drugo mjesto Sandi Bažon i treće mjesto Marko Bertetić.

Prelazni pehar pripao je ukupnom pobjedniku Marinu Legoviću, nagradu i medalju za najmlađu natjecateljicu dobila je kao i prošle godine uporna Josipa Rigo, a za najstariju Alma Živković iz Rovinja.

DTI Pazin se zahvaljuje svim biciklistima i atletičarima na prikupljenoj donaciji od 2.900,00 kuna.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi