Trekingom svih trekinga proglasili su ga brojini učesnici dosadašnjih trka      

Održan četvrti 'Durmitor treking'

Četvrti durmitorski ultra maraton, osma po redu trka trajking lige koju organizuje Atletski klub "Sljeme" iz Zagreba a ovog puta partner im je Atletski klub "Durmitor" iz Žabljaka, održan je uz učešće 75 planinskih maratonaca iz Hrvatske,Slovenije, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Crne Gore. Među njima su i prošlogodišnji pobjednici i na Durmitoru i u ukupnom plasmanu, Zagrebčani Kristijan Šivak i Tadea Krušec. Tu je i učesnik svakog dosadašnjeg, bivši vaterpolo reprezentativac SFRJ Šimon Cimerman.

Ovogodišnji kalendar trajking lige počeo je januarskim maratonom na Medvednici a onda svakog mjeseca po jedna, Zagorje,Škradinj na Pašmanu, Istra, Mosor, Mljet, Velebit a nakon Durmitora Jastrebarsko, Cres, Krk i Rab.

Trekingom svih trekinga proglasili su ga brojini učesnici dosadašnjih trka. Sajt organizatora prepun je hvalospjeva na račun Durmitora, svih ovih kanjona i jezera. Multi nacionalnost takmičara bila je šlagvort posjetiocima sajta da ovoj trci daju možda nostalgičarski logo. Plavi dres, grb nekadašnje zajedničke domovine i naziv ove trke. Na sajtu i propozicije koje svakom omogućavaju učešće u nekoj od disciplina.

Najteža je Ultra kategorija. Gore dolje po Durmitoru, 45 kilometara sa visinskom razlikom od oko 2,5 kilometra. Nešto lakša lajt kategorija predviđa što brži prelazak 29 kilometara staza i kilometar visinske razlike a najlakša džoging kategorija 16 kilometara odnosno oko 300 metara visinske razlike šumovitim predjela oko Barnog, Zminjeg i Crnog jezera.

Na mjesto sa koga su krenulu prvi su se vratili takmičari iz kategorije džoging. Pobjednici, sa 1.40,00 minuta su Željko Matić iz Zagreba u muškoj i Mirjana Bojić iz Labina u ženskoj konkurenciji koja je stazu prešla za 1.45,55 časova. U lajt kategoriji pobjednik Nikola Špoljar iz Zagorja stazu je prešao za 3.39,09 a Zagrebčanka Sandra Juhaz za 5.01,30.

U najtežoj, ultra kategoriji prošlogodišnje trijumfe na Durmitoru ponovili su Zagrebčanin Kristijan Šivak 6.41,52 i Ljubljančanka Tadea Krušec sa postignutim vremenom 7,53,19 časova.