Subotnjom utrkom “ Tarska desetka “ završilo je sportsko ljeto serijom utrka u općini Tar – Vabriga popularno nazvano Tarska trilogija. Iako je ujutro održan plivački maraton “ Porečki delfin “, a u nedjelju je na programu bio Parenzana atletski maraton utrka je okupila pedesetak natjecatelja iz više zemalja Europe čime je ista dobila međunarodnu kvalitetu.

Na stazi dužine 10 kilometara, kombinacije makadama, asfalta te šumskih puteva koja se pružala cijelom općinom. Zahtjevna staza omogućila je vrhunskim takmičarima borbu sa štopericom i konkurencijom dok su rekreativci trčali i uživali u prekrasnom krajobrazu. Najbolji je bio domaći triatlonac i jedan od ponajboljih hrvatskih atletičara dugoprugaša Robert Radojković ( TK TAR - VABRIGA ) koji je stigao ispred Tihomira Bobolanovića ( MARATON ULJANIK ) i duatlonca Marka Faragune ( ISTRA BIKE TEAM ). Kod ljepšeg spola prva je stigla Tina Kalac ( TRICKERI ), dok su drugo i treće mjesto podijelile gošća iz Austrije Irene Malinsky i Larisa Prenc ( TK TAR – VABRIGA ). Kako nije bilo Josipa Nadenića najstariji takmičar bio je Antonio Saponaro iz Italije.
   Organizator utrke kao i svih dosadašnjih sportskih manifestacija Triatlon klub TAR – Vabriga, koji je sve to odradio uz pomoć Triatlon saveza I.Ž. te podršku i nesebično zalaganje općine i turističke zajednice Tar – Vabriga, zaslužio je čistu desetku.
 
Rezultati
muški :
1. Robert Radojković      TK TAR – VABRIGA    36 : 33
2. T. Bobolanović            MARATON ULJANIK   38 : 03
3. Marko Faraguna         ISTRA BIKE TEAM       38 : 34
4. Vanja Jekić                  TRICKERI                     38 : 46
5. Kristian Ipavec            SLOVENIJA                  39 : 01
 
žene :
1. Tina Kalac                   TRICKERI                     53 : 15
2. Irene Malinsky            AUSTRIA                     53 : 23
3. Larisa Prenc                TK TAR – VABRIGA     53 : 25
4. Mateja Pačelat           individual                01:01:18
5. Jenifer Ofterdinger     GERMANY               01:02:16  
 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi