U Rovinju su danas održane dvije utrke u sklopu Popolane.

Na kraćoj utrci (5300 m) pobijedio je slovenski državljanin čije ime nisam uspio zapamtiti. Drugi je bio pasionirnim poznavateljima svjetske atletike vrlo dobro poznati John Stanic (United Kingdom) s vremenom 19:13. Iza njega je u cilj ušao naš Mauricio Križmanić (19:48) što organizatori doduše nisu zabilježili, ali je zahvaljujući izjavama natjecatelja koji su bili neposredno iza njega ipak dobio medalju za prvo mjesto u kategoriji. Svaka čast na fair playu. Moja malenkost je s rezultatom 22:38 osvojila ukupno deseto mjesto. Danijel Vidan i Goran Krstić su zajedno ušli u cilj i podijelili dvadeseto mjesto s vremenom 25:09.

Na polumaratonu se je od naših predstavnika okušao samo Srđan Božić. On je u opakoj konkurenciji Etiopljana, Mađara, Talijana, Slovenaca, domaćih trkača i jednog Grobničana zauzeo vrijedno 27. mjesto te je osvojio brončano odličje u svojoj kategoriji. S obzirom na veoma toplo vrijeme i gužvu koju su na stazi stvarali brojni turisti njegov rezultat od 1:32:25 može se ocijeniti odličnim.

Da bi cijeli događaj ostao i vizualno zabilježen pobrinula se je Sanela. Idućih dana očekujte njezine fotografije u galeriji.

Pozdrav iz Rovinja.

Utrka građana 5300m

Polumaraton

Dodaj komentar


Security code
Osvježi