U organizaciji Sportsko rekreativnog kluba Alba iz labina, u Rapcu će se 21. kolovoza održati pustolovna utrka "Rabac Adventure Race".

Natjecatelje očekuje kajak, plivanje, vožnja MTB-a, absail, deep water soloing, skokovi sa stijena u more, silazak u jame i razna druga iznenađenja.
Utrka u kojoj sudjeluju timovi od 2 člana podijeljena je u dvije kategorije.
Ultra utrka se sastoji od 25 kilometara trekinga, 35 km vožnje MTB bicikla, 10 km veslanja, 1 km plivanja i 20 metara abseila. Laganija varijanta utrke - light, sastoji se od 10 km trekinga, 20 km vožnje MTB biciklom, 5 km veslanja i 500 metara plivanja.

Start i cilj utrke je na rivi u Rapcu, a natjecatelji će većinu utrke morati odraditi po brdima iznad Rapca odnosno ispod Labina.
Prijave za utrku počele su 10. srpnja, a primaju se sve do 10. kolovoza. Prijaviti se možete tako da ispunite prijavnicu na službenim stranicama www.srk-alba.hr .

Sve informacije možete dobiti na: e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojevima: +385 (0) 98 334 133 (Moreno) ili +385 (0) 95 908 08 24 (Davor). Startnina za utrku iznosi: Ultra - 500 kn tim, Light - 300 kn tim Startnina uključuje: najam kajaka, vesla i prsluka, majice utrke, startne brojeve za natjecatelje, zemljopisne karte i ručak/večeru. Startnina je 200 kn manja ako tim ima svoj kajak sit-on-top (Dag Tribal, Ocean Kayak Malibu Two XL ili RTM Ocean Duo). U slučaju potrebe, organizator zadržava pravo koristiti pomenute kajake i dozvoliti korištenje istih i drugim ekipama u drugoj kategoriji. Tim obavezno mora imati i svoja vesla i sigurnosne prsluke. Broj timova koji nemaju vlastite kajake ograničen je na 20 timova. Broj timova koji imaju i donose vlastite kajake nije ograničen. Informacije o svemu vezanom za utrku možete pronaći ovdje. (barkun)