Utrka povodom Dana voda

ImageEvo nas s konačnom verzijom utrke povodom Dana voda s nazivom Pazinčica Clearwater Revival.
Utrka je u nedjelju, 20.03.2005. sa startom u 12 sati. Okupljanje je ispred Spomen doma jedan sat prije starta.
Na kraju utrke biti će zakuska za sudionike.

PRAVILA UTRKE
Jedna bicikla, dva natjecatelja, tim starta zajedno, jedan član na bicikli dok jedan trči. U skladu s vlastitim sposobnostima i taktičkim zamislima članovi se izmjenjuju na bicikli.
Kod izmjene člana tima na bickli, bicikla se mora mijenjati iz ruke u ruku, tj. nije dozvoljeno ostavljanje bicikle na cesti.
Također nije dozvoljena istovremena voľnja oba člana tima na biciklu.

Članovi tima su obavezni proći kontrolne točke zajedno, i zajedno ući u cilj, odnosno, rezultat tima je ulazak zadnjeg člana u ciljnu ravninu.
Svi timovi startaju zajedno.

OBAVEZNA OPREMA
Biciklistička kaciga za oba člana tima.
Mlađima od 18 godina natjecanje je dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu roditelja.

TRASA UTRKE
Duljina trase je 14 km.
Kartu staze moľete vidjeti ovdje.
Utrka starta između Banke i Spomen doma, spuąta se po cesti prema Rijavcu i skreće lijevo uz potok prema Kaątelu, prolazi most preko Pazinske jame, zatim uz Pazinku, na Gortanov brijeg gdje je prva kontrolna točka. Sa Gortanovog brijega utrka se spuąta iza Pazinke i nastavlja do Rijavca sa kojeg se silazi makadamskim putem kraj rasadnika te siječe asfaltiranu cestu i nastavlja prema Lokama.
Od Loka ide prema Lidu i dalje prema Zarečkom krovu, gdje je druga kontrolna točka. Dalje se staza penje u Zarečje te ga siječe na pola sela i spuąta se prema asfaltiranoj cesti Grdoselo - Pazin te se nastavlja prema Pazinu po asfaltu do ispod Kamena gdje odvaja makadamskim putem i skreće poljskim putem do ceste Rijavac - Pazin. Slijedi zadnji uspon i cilj na istom mjestu gdje je bio start.

KATEGORIJE
a) ultra
b) rekreativna
®ene i mjeąoviti parovi mogu izabrati lakąu, rekreativnu, varijantu staze kraticom koja zaobilazi Gortanov brijeg (na karti označeno ľutom bojom).

PRIJAVE
Prijaviti se moľete preko weba ovdje ili na bilo koji drugi način. Rok prijave je do subote, 19.03.2005. u 20 sati.

Dosad prijavljene timove pogledajte ovdje.