tokom vikenda smo mirjana, mauricio i ja bili u italiji, u auronzu di cadore (pored cortine, belluno) na utrci lavaredo ultra trail (lut). napokon smo docekali nesto za sto smo se prijavili jos pocetkom godine.

utrka duzine 90 km, uspona oko 5 000 m, start u subotu u 0:00 h, vremenski limit 24 sata. prijavljenih oko 500 ljudi, vise nisu primali. nema jos rezultata da bi provjerio koliko je ljudi startalo. navodno je odustalo oko 200 ljudi. mi nismo.

u auronzo smo dosli u petak, smjestili se u kampu, pokusali malo odspavati i isli po startne brojeve. odmah su nam provjerili obaveznu opremu. u startni prostor smo dosli 5 sati prije pocetka. stalno se nesto dogadjalo, podjela brojeva, vecera, sastanak prije utrke. stazu su morali mijenjati par dana prije trke jer je lavina unistila jedan dio.

na startu raspon godista on 20+ do 50+, mozda i malo vise. jako puno entuzijasta ima u italiji za takve utrke. utrka je pocela trcanjem kroz auronzo, pa nesto asfalta i onda je uslijedio uspon na ~2500 m. po noci je bilo iznenadjujuce toplo, cak i na visini preko 2000 m. utrka je jako lijepa, ali ipak je to bilo malo previse za moj stupanj pripremljenosti. zavrsio sam samo iz inata, a vukao sam se vise od pola trke.

mirjana je isla oko 18 sati, mauricio oko 16, ja 20h20min.

organizacija izvrsna, pogotovo kako je staza bila oznacena. okrijepe su bile 4, dovoljno svega, vode skoro po cijeloj stazi. vrijeme odlicno, nije bilo pretoplo, a da je utrka bila vikend prije, mozda je i ne bi bilo zbog slabog vremena.

slike: http://picasaweb.google.com/ivanloncar07/LUT2010266#

isti vikend su nasi dragi prijatelji iz Ad Nature, Darija Bostjancic i Elvir Sulic bili na utrci Cro-Magnon. Ocekujemo i njihov izvjestaj :).