Drugi po redu Ljubastrek ili Grobnicki treking s velikim zadovoljstvom odradili smo Mauricio, Senad, Rade, Ranko i ja. Mauricio je i pobijedio i u velikom stilu nastavio nastup na ovogodisnjim trekinzima.

mauro
Na podjeli startnih brojeva, u prostoru mesnice, docekali su nas neobicno ozbiljni Skender (O'Skenn), Ljubas i samozatajna hostesa. Pozdravljamo se s treking drugovima i idemo na zavrsne pripreme za trku.

Staza je bila izvrsna, s pravom mjerom za tezinu, barem je utra bila takva. Nije bila previse fizicki zahtjevna, a niti orijentacijski, samo jedna zagonetka, ali i tu se moglo duzim i sigurnim putem.

I za nas koji smo dosta puta bili na tom terenu naslo se novih priodnih ljepota, Mudna Dol, Crni Vrh, vrh Fratar, izvor Rjecine. I ponovni susret s nezaboravnim vrhom Vidalj, kojeg pamtimo jos od 2010.

Pravo osvjezenje bilo je na izvoru Rjecine, gdje nas je osim hladne rijeke osvjezila i mrzla bira, koja je zastitni znak ovog trekinga.

Za malo vise od mjesec dana slijedi jedan neovisni treking, koji nije usao u niti jednu ligu. Kako su Elvir i Ljubas podijelili teren, je li Elvir izgubio osjecaj za ultru, jer se prebacio u planinarsku kategoriju, koliko ce biti nemarkiranih i novih kontrolnih tocaka? Odgovori vec 9. lipnja na osmom trekingu na Risnjaku.